Можна пуститися в довгий роздум про будову зорового апарату і прийти в кінці кінців до висновку, що люди взагалі нічого не бачать правильно і світ в очах людства спотворений. Але спробуємо обійтися без філософії. Нейронні мережі бачать те, що їх навчили бачити.

Дослідження показує, що мозок людини здатний "заповнювати прогалини” для того щоб побачити те що потрібно, а не те що є насправді.

Наступний знімок наочний тому приклад. Так користувач Reddit під ніком cldsehunter поділився своїм, на перший погляд звичайним, сімейним знімком, на якому здалеку можна розгледіти обриси Ісуса Христа.

"Сімейна фотографія на моєму холодильнику виглядає, як портрет Ісуса, коли ви відходите досить далеко від неї", – написав cldsehunter.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На фотографії зображені молоді хлопець і дівчина, які сидять обнімаючись з літньою жінкою. А за людьми стоїть високий торшер. При близькому розгляді фотографії немає нічого незвичайного. Але якщо дивитися здалеку, лампа і силует зліва зливаються воєдино, перетворюючись в чоловічий портрет.

Пост швидко набрав вірусну популярність, а в коментарях підтвердили, що оптична ілюзія дійсно працює.

"Якщо примружитися, тоді теж можна буде побачити Ісуса", — написав один з приголомшених юзерів. "Це зайняло дуже багато часу, але коштувало кожної секунди, коли я побачив Ісуса", - зазначив інший.

Деякі користувачі мережі звернули увагу, що оптична ілюзія більше нагадує портрети відомих людей. Вони заявили, що розгледіли портрети акторів Крістіана Бейла і Кіану Рівза. Іншим зображення нагадало обличчя маніяка Чарльза Менсона або музиканта Курта Кобейна.

Нагадаємо, в Інтернеті викладають мільйони фотографій і стільки ж неправдивої інформації. Деякі зі знімків стають справжніми сенсаціями, або проливають світло на історію. А іноді, ці ж знімки в умілих руках, перекручують історичні факти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці старовинні фото дам легкої поведінки довго лежали в старій шафі і лежали без діла. Але десять років тому на одній з антикварних ярмарків у Каліфорнії їх придбав куратор виставок Роберт Джонсон, ці фотографії вийшли у вигляді фотоальбому у видавництві Glitterati Editions.

Також "Знай.uа" писав, в Америці на початку XX століття талановитий фотограф Льюїс Хейн зняв серію фотографій про непросте повсякденне життя американських дітей того часу