Кішка на ім'я Порг стала страшенно популярною. На жаль, вона страждає рідкісним захворюванням, через яке її не можна розчісувати і чесати, але це не заважає тварині підкорювати серця своїм милим зовнішнім виглядом і величезними очима.

Історія крихітки Порг почалася в кінці минулого року, коли її виявили в картонній коробці на ґанку чужого будинку. Дівчина, якій підкинули кошеня, відвезла малюка у ветеринарну клініку, де всі були вражені її красою. І це не дивно, у тварини були просто величезні очі, погляд яких здатний підкорити за секунду.

Ветеринар, яка лікувала маленьку кішечку, також не встояла і дуже швидко закохалася. Та так, що забрала собі додому.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нового вихованця вона назвала Порг — на честь милого морського птаха з восьмого епізоду "Зоряних воєн".

Про хвороби стало зрозуміло не відразу. Тільки після декількох днів ветеринар дізналася, що тварина страждає рідкісною серед кішок генетичною патологією — синдромом Елерса — Данлоса.

Через неправильний синтез колагену суглоби у Порг слабкі, а шкіра дуже легко травмується і погано гоїться.

Шкіра при синдромі Елерса-Данлоса характеризується стоншенням, незвичайною м'якістю і складчастістю.

У тварин з синдромом Елерса-Данлоса можуть відзначатися такі спільні поразки як гігрома ліктя, грижі (пупкова, пахова, діафрагмальна), слабкість і вивих суглобів, зміни рогівки, вивих кришталика, катаракта.

Синдром став причиною того, що у кішки також розвинулося зміщення кришталика. І поки воно не сильне, господиня справляється спеціальними краплями. На відео видно, як ця хвороба проявляється зовні.

Навіть коли господиня працює, Порг забезпечує їй таку порцію доброти, що більше і уявити складно.

Звичайно, спочатку дівчині, хоча вона і працює ветеринаром, було дуже складно зрозуміти, як правильно доглядати за такою незвичайною кішкою, яка в будь-який момент може поранитися об кут або від звичайного гребінця.

Але через кілька тижнів господиня звикла до незвичайних потреб своєї нової вихованки і тепер шиє спеціальні комбінезончики, які захищають її ніжну шкіру.

Порг змінює вбрання мало не кожен день. У них Порг ще миліша.

Кошеня було настільки маленьке, що деякі комбінезони господиня шила прямо зі шкарпеток.

Порг була і залишається кошеням дуже активним.

Незважаючи на свій ще молодий вік, вона вже знає, що таке полювання — правда, тільки на прикладі іграшкової мишки. А коли настає час для відпочинку, мурчить як маленький моторчик.

Викладаючи фото Порг в инстаграмі, її господиня сподівається, що як можна більше людей будуть брати тварин з захворюваннями або проблемами. Адже їх так багато і їм теж потрібна любов.

Нагадаємо, навіть найстрашніший кіт у світі розчулює людство. Пухнастик зібрав більше 100 тисяч шанувальників, мережі не можуть намилуватися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у мережі показали реакцію кота, якій непомітно заліз у ванну до господині.

Також "Знай.uа" писав, товстенька кішка втомилася від поневіряння і шукає господарів, вона трохи сварлива, але з втратою ваги і наданням притулку все може змінитися.