Вчений з Італії зумів створити 3D модель Ісуса Христа.

Портрет Ісуса Христа відтворювали по відбитку на Туринській плащаниці безліч разів, але вперше вдалося отримати достовірну тривимірну модель його особи.

Італійський професор Джуліо Фанта зумів після декількох років вивчення матеріалу плащаниці створити тривимірне зображення Ісуса.

Місцем для дослідження обрали Університет міста Падуя. Джуліо Фанта зробив величезну кількість замірів перед тим, як наважився відтворити образ Ісуса. Як говорить сам вчений, отримана тривимірна модель є найбільш близькою до історичної реальності з усіх існуючих.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Дослідник також говорить, що Ісус володів високим зростом 180 см. Це набагато більше, ніж середній показник росту людей у ті часи. Також Христос мав красиву зовнішність. У момент смерті Ісус мав величний і царський вираз обличчя.

На тілі Христа знайшли сліди від понад триста ударів батогом, заподіяних під час описаного в Біблії бічування. Справжність самої Туринської плащаниці в даний момент не доведена.

Раніше радіовуглецевий аналіз показав, що Туринська плащаниця датується 1260-1390 роками нашої ери і не могла належати Ісусові. Деякі вчені зробили висновок, що за слідами крові можна визначити подробиці про удари батогом, тортурах і подальшому розп'ятті того, хто був обгорнутий в полотно.

Вважається, що після обмивання тіла кров цебеніла з рани на долонях, спині, ребрах і ногах.

Вчені провели експеримент з використанням манекена та участю живої людини, щоб з'ясувати, як буде текти кров з різних ран. В якості зразків брали донорську людську кров і рідину з тими ж властивостями. Були перевірені різні пози тіла, в тому числі стоячи і лежачи зі складеними в районі паху руками.

Вчені порівняли отримані плями крові з наявними на плащаниці. Цей метод, відомий як аналіз бризок крові, використовується судовими медиками і криміналістами для розслідувань.

Нагадаємо, Молитви сили і заповіді на Великий піст: ці слова творять чудеса навіть з немічними

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Знайдена альтернативна Біблія, яка спростовує все, у що ми вірили

Також Знай.ua" писав про те, що Секрет Леонардо да Вінчі розкрито: знайдено таємне зображення Ісуса Христа, яким його не бачив ніхто