Ідея мати маленький “город” на власному балконі чи підвіконні стає все популярнішою. По-перше, це дає контакт з природою, по-друге, дозволяє використовувати зелень, яку ж ти і виростив. Пропонуємо вам список культур, які найкраще підійдуть для вирощування у квартирі!

Поради по вирощуванню рослин Знай.ua дає на основі матеріалу ресурсу 7dach.

Зелена цибуля - ідеальна рослина: швидко росте, не потребує значного догляду, містить велику кількість вітамінів!

Садити цибулю на вигонку можна в невеликі місткості з водою або живильним розчином (так, щоб цибулина ні в якому разі не провалювалася в воду, а лише торкалися її) або в грунт.

Щоб завжди бути з урожаєм, найкраще садити цибулю регулярно - кожні 10-14 днів. Тоді до того моменту, як з першої «грядки» урожай буде зібраний повністю, поспіє зелень наступного - і так до самої весни.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також можна рекомендувати як одну з найкращих культур для домашніх городів крес-салат.

Як і цибуля, він невибагливий. Ті, хто не має можливості або бажання витрачати час на трудомісткий догляд за "грядками" це оцінять. Також він дуже скоростиглий: вже через 2-3 тижні після появи сходів (а вони теж не змусять себе чекати) вас порадує молода вітамінна зелень.

Крес-салат успішно зростає на підвіконнях навіть взимку - він дуже холодостійкий (ідеальною для нього вважається температура від +15 до +18 градусів) і не вимогливий до світла. Єдине, в чому він потребує, - регулярне зволоження ґрунту і повітря, так як посухи ця рослина не любить. Щоб зелень на столі була постійно, чергову порцію крес-салату бажано висівати кожні 7-10 днів.

На жаль, інші культури є вже трохи примхливішими, і якщо ви не впевнені у своїх силах - почніть з цих двох.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Як вирощувати полуницю на підвіконні круглий рік – інструкція з посадки та догляду.

Як повідомляв портал Знай.ua, Грядки на власному підвіконні - звичайна пластикова труба замінить купу горщиків, лайфхаки із садівництва.

Також Знай.ua писав, що Ревізор Панкова показала, як виростити вітаміни на підвіконні – базилік, тархун та мікрогрін.