23 липня на планеті відзначається всесвітній день китів і дельфінів. Це свято придумали для того, щоб звернути увагу на проблеми мешканців морів і океанів. А цих проблем у жителів глибин предостатньо. Вони вже зараз знаходяться на межі вимирання. Глобальне потепління – лише одна з десятків причин. Огидне поводження людини з природою призводить до того, що і дельфіни і кити можуть просто зникнути.

Скелет кита, скріншот: YouTube
Скелет кита, скріншот: YouTube


Одна з головних проблем – забруднення морів пластиком. У шлунках морських ссавців пластик знаходять у величезних кількостях. Як показало дослідження журналу Scientific Reports, частинки пластику були виявлені у всіх мертвих морських ссавців, яких відправляли на розтин за останні кілька років. Це лише свідчить про те, що проблема посилюється, і якщо нічого не зробити, тварини і далі будуть ковтати пластик, що призведе до їх вимирання.

Дельфін-альбінос, скріншот відео
Дельфін-альбінос, скріншот відео


Однак на цьому безвідповідальна поведінка не закінчується. Організація Об'єднаних Націй заборонила промисловий вилов китів і дельфінів. Проте боротьба з браконьєрами йде недостатньо активно. Залишилися на нашій планеті морських ссавців просто вибивають. В Україні також є проблеми. У Чорному морі живуть три види морських ссавців, і всіх їх виловлюють для організації дельфінаріїв.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Тож про ситуацію необхідно задуматися. Причому зусилля повинен робити кожен з нас. Підприємства повинні очищати свої відходи, суду – не скидати забруднюючі речовини, а люди – не викидати обгортки і пластикові пляшки у воду. Тільки так можна захистити морську фауну від повного вимирання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня.

Як повідомляв Знай. ua, у Франківському рибак-невдаха наловив на штраф в 11 тисяч

Також Знай. ua писав, що під Запоріжжям море викинуло труп маленького дельфінчика, понівеченого браконьєрами