У суспільстві прийнято вважати, що щасливий шлюб — обов'язкова складова задоволеності життям і щастя. Однак, згідно з дослідженнями вчених, це переконання не має нічого спільного з реальністю. За повідомленнями Replyua.net американські соціологи провели масштабне дослідження і встановили, що одинаки можуть бути не менш щасливими, ніж “жонатики”. А часом навіть більше.

Медитація, фото pxhere.com
Медитація, фото pxhere.com

В якості респондентів виступили більше семи тисяч осіб у віці від 18 до 60 років. Їм задавали питання про особисте життя, добробут і про рівень задоволеності власного життя. Експерти встановили своєю метою з'ясувати, як сім'я впливає на почуття задоволеності. Як з'ясувалося, вам не обов'язково нести себе до вівтаря і давати клятву вічної вірності, щоб бути по-справжньому щасливим.

Весілля, фото: Pxhere
Весілля, фото: Pxhere

Більш того, “рівень щастя” виявився однаковим у тих, хто прожив у шлюбі довгі роки і у тих, хто взагалі ні разу не був у серйозних відносинах. Підсумки цього дослідження вимагають перегляду давно прийнятих оцінок щастя, які застосовують експерти під час проведення соціологічних опитувань.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, що у Харкові чоловік втратив зір через непрофесійність лікарів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Харкові хворого китайським вірусом вигнали з лікарні.

Також Знай.uа писав, що на Харківщині злочинці викрали 39-річного чоловіка і вимагали за нього викуп в 20 тисяч доларів.