Найчастіше більшість людей, які опинилися в складній ситуації, звертаються за підтримкою не до фахівця, а до друзів і родичів. Однак, мало хто знає, як допомогти людині, яка знаходиться в пригніченому стані або депресії. Тому пропонуємо ознайомиться з 4 правилами, які допоможуть правильно підтримати того, кому погано, пише Telegram-канал Афродізіак.

Читайте Знай в Google News!

1. Активне слухання

Рекомендується уважно слухати свого співрозмовника протягом усього оповідання та не відволікатися на сторонні думки.

Депресія, pxhere

2. Не перебивати

Співрозмовник може іноді замовкати, збиватися, замислюватися, підбирати відповідні слова, говорити голосно та швидко або, навпаки, тихо та повільно. Рекомендується дозволити йому ділитися своїм болем так, як у нього виходить.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

3. Ніяких порад

Не потрібно реагувати на розповідь співрозмовника про проблеми в дусі "порвалися чоботи - купи нові або зламався комп'ютер - віднеси в ремонт". Співрозмовник сам знає, як йому вчинити, він не потребує порад. Йому необхідно, щоб його вислухали та зрозуміли.

Депресія, pxhere

4. Ніяких оцінок

Не варто з'ясовувати, що в ситуації було правильним чи неправильним, що добре, а що погано. Рекомендується прийняти розповідь співрозмовника, як нейтральні факти, не оцінюючи їх. Слід сконцентруватися на емоціях співрозмовника, постаратися відчути їх, а не розбиратися в ситуації.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чому виникає депресія після інтимної близькості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", для чоловіків склали топ-5 руйнівних виразів.

Також "Знай.uа" писав, як день народження визначає долю.