На дні Сибірського озера, яке знаходиться на півострові Ямал (Російська Федерація) група вчених вивчає унікальну знахідку. Виявилося, що кістки шерстистого мамонта, після завершення операції з вилучення їх з дна, дуже добре збереглися. І збереглися вони так, що вже потрапили в музей.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню головного музею Ямалу в мережі Instagram.

Журналісти про це пишуть так, фахівці п'ять днів прочісували мул озера Печенелава-То на віддаленому півострові Ямал в пошуках останків, включаючи сухожилля, шкіру і навіть екскременти, після того, як їх помітили місцеві жителі. Близько 90% останків тварини було вилучено в ході двох експедицій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Сибірський мамонт, фото: Instagram / / mvk.yanao
Сибірський мамонт, фото: Instagram / / mvk.yanao

Такі знахідки трапляються все частіше в Сибіру, оскільки через зміну клімату Арктика нагрівається швидшими темпами, ніж решта світу. Це призводить до того, що деякі ділянки землі тануть, які до цього протягом тривалого часу перебували в замкненій вічній мерзлоті.

Сибірський мамонт, фото: Instagram / / mvk.yanao
Сибірський мамонт, фото: Instagram / / mvk.yanao

Шерстистого мамонта назвали Тадіб на честь сім'ї, яка знайшла дорослу тварину. Вважається, що тварина була у віці від 15 до 20 років і зростом близько трьох метрів. Особливий інтерес представляють екскременти або копроліт, тому що вони міститимуть детальну інформацію про дієту тварини, а також пилок та інші фактори навколишнього середовища.

Причину смерті мамонта поки не з'ясовано, на кістках не виявлено жодних слідів пошкоджень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україні під землею побачили справжній Парк Юрського періоду: "Вперше у світі".

Як повідомляв Знай.uа, 4500 років тому: вчені відтворили зовнішній вигляд першого друга людини.

Знай.uа писав, дослідники знайшли унікальну тварину: перші хребетні, які підкорили небо.