Зараз ми розберемо ситуації, в яких продукти можна зберегти без холодильника. Адже він міг вийти з ладу в момент, коли ви тільки-тільки закупилися, а відремонтувати його зможуть лише через кілька тижнів.

Читайте Знай в Google News!

Одним з кращих варіантів, створених для збереження риби, є її засолювання, за допомогою якої вона зможе прожити без холодильника протягом близько семи діб. Її можна додатково обробити: очистити від луски, випатрати і видалити зябра. Тушку риби не потрібно мити, лише обтерти паперовими рушниками і серветку помістити в черевну порожнину. Після чого потрібно натерти рибу сіллю, загорнути в папір і відправити в саме прохолодне місце в приміщенні. В такому випадку, при подальшому приготуванні її солити не потрібно.

Зроблена тушонка з м'яса, згодом закатана в банки, дозволить зберегти його до півтора років. Солона свинина і яловичина можуть протриматися кілька місяців, а наявний під рукою побутової вакуумник дозволить не тільки максимально довго зберегти свіжість м'яса, а ще вітамінні і смакові властивості продукту.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В одному з народних методів описано Промивання м'яса під проточною водою і відділення його від кістки. Потім потрібно розчинити чайну ложку саліцилової кислоти в 0,5 літра води і опустити в цей розчин тканинну серветку, якою потім необхідно обернути м'ясо і розкласти його по контейнерах. Такий спосіб дозволить максимально зберегти баранину і яловичину, але менш продуктивно спрацює на свинині і птиці.

Така обробка дозволить зберегти м'ясо максимум до доби, тоді як без неї — всього кілька годин. Також на один день м'ясо може врятувати ще один спосіб, який полягає в промитті м'яса і укладанні його в скляний посуд. У неї потрібно залити свіже молоко і накрити чистим рушником. Кислота, яка виробляється молоком, не дозволить розмножуватися бактеріям.

Завідувач виробництвом корпоративної їдальні Микита Корнет вважає, що такий спосіб є перекладом продукту, тому краще буде зробити щось на зразок тушонки.

Якщо у вас немає можливості вжити молоко найближчим часом, тоді його варто прокип'ятити і додати пару столових ложок цукру в співвідношенні на літр молока. Влітку варто додати соду на кінчику ножа. Ще з молока можна приготувати кисле молоко.

М'які сири, сметана або сир зберігаються в солоній воді. Їх можна перекласти в окремі банки і помістити в воду. Якщо вони будуть відкриті-накрийте їх тканиною, а її кінці помістіть у воду, щоб поверхня не пересохла, що дозволити зберегти ці продукти дня на два.

Пармезан або інші тверді витримані сири необхідно позбавити від завітрювання, щоб вони могли довго зберігатися без холодильника. Головним ще є той факт, щоб на сир не потрапляли прямі сонячні промені.

Підготовлений заздалегідь розсіл дозволити зберегти розсольні сири, щоб вони не висихали і не псувалися. І періодично перевіряти, щоб на розсолі не утворювалася плівка. Якщо утворилася-зробити нову солону воду.

Твердий сир краще загорнути в ганчірку, змочену солоною водою, бо в пакеті від швидко зіпсується, а без нього — засохне. Це дозволить зберегти сир протягом тижня.

Якщо є вершкове масло, його краще розділити на 100-200 грамові брикети і загорнути окремо в пергаментний папір, потім скласти в емальований посуд і залити солоною водою (1 столова ложка солі : літр води). А потім накрити тарілкою, яку зверху потрібно чимось придавити і поставити в темне прохолодне місце, що дозволить зберегти продукт до трьох тижнів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українців залякали масовими звільненнями - залишилося сім днів.

Як повідомляв "Знай.ua", Українські Підлітки стали жертвами нападу: підтримуєш ЛГБТ — лови петарду.

Знай.ua писав, на вулицях Києва засікли бабку з космосу.