Вчені НАСА заплуталися з дивними свідченнями, отриманими від знаменитого космічного корабля "Вояджер-1", який знаходиться на самому краю нашої Сонячної системи.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Daily Star»

Вчені НАСА збиті з пантелику таємничою активністю, що відбувається на космічному кораблі «Вояджер-1».

Корабель в даний час є найвіддаленішим з існуючих штучних об'єктів, що працюють на самому краю нашої Сонячної системи.

Він був запущений 44 роки тому, і вважалося, що він вичерпав своє використання кілька років тому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Але тепер НАСА знову отримує і виконує команди з землі без проблем, але результати дій, що вживаються, не відповідають тому, що насправді відбувається на кораблі.

Вояджер
Вояджер

Сюзанна Додд, керівник проекту "Вояджерів-1" і "Вояджерів-2" в Лабораторії реактивного руху НАСА в Південній Каліфорнії, пояснила: "Така загадка — свого роду в порядку речей на даному етапі місії "Вояджер". Обом космічним кораблям майже 45 років, що набагато перевищує те, що очікували планувальники місії. Ми також знаходимося в міжзоряному просторі - середовищі з високим рівнем радіації, в якій раніше не літав жоден космічний корабель. Тому перед командою інженерів стоять великі завдання. Але я думаю, що якщо є спосіб вирішити цю проблему за допомогою AACS, наша команда знайде це".

AACS - це система артикуляції та управління орієнтацією корабля, яка спрямована прямо на Землю.

Вояджер
Вояджер

Хоча НАСА вважає, що з цим немає ніяких проблем, «дані телеметрії» виглядають так, як ніби вони генеруються випадковим чином.

Окрім цих проблем, NASA стверджує, що, можливо, нарешті зможе з'ясувати, чи Марс є домом для чужого життя, оскільки вони запускають нову місію, відправляючи марсохід на Червону планету.

Марсохід Perseverance космічного агентства збирається збирати камені і поміщати їх в основу кратера, щоб в кінцевому підсумку їх можна було дістати в майбутніх поїздках.

Марсохід
Марсохід

Вчені вважають, що кратер Джезеро міг містити дельту річки з водою, яка могла підтримувати давню мікробну життя. Дослідження показали, що вода могла текти по планеті 3,7 мільярда років тому, і навіть знайшли докази існування Стародавнього марсіанського озера.

Дослідники також знайшли великі валуни і дрібнозернисту глину, які можуть містити свідчення існування форм життя, які відвідують планету.