Змивання туалетного паперу в унітаз — спірне питання, яке викликає багато сумнівів. Зазвичай вважається, що це безпечно, але насправді правильна утилізація паперу залежить від типу каналізаційної системи та якості самого паперу. Неправильне використання може призвести до засмічень і серйозних проблем із сантехнікою.

За словами будівельника та сантехніка з популярного YouTube-каналу Texas Barndominiums, не всі види туалетного паперу підходять для змивання. Наприклад, паперові рушники можуть забити каналізацію, адже вони не розчиняються так швидко, як звичайний туалетний папір.

Туалетний папір "Обухів", скріншот: YouTube
Туалетний папір "Обухів", скріншот: YouTube

У своєму експерименті він продемонстрував різницю: туалетний папір швидко розкладається у воді, тоді як паперові рушники залишаються цілими і можуть спричинити засмічення.

Експерт також наголошує, що засмічення можуть відбуватися у P-пастці, яка знаходиться в унітазі. Якщо туди потрапляють нерозчинні матеріали, це може призвести до серйозних проблем, які вимагатимуть виклику сантехніка і навіть дорогого ремонту.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Мобілізованим оголосили важливе нововведення Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Дитячі гігієнічні серветки, фото http://yourbestdigs.com/
Дитячі гігієнічні серветки, фото http://yourbestdigs.com/

Проблеми виникають і з вологими серветками. Як зазначає Мікеле Адгейт із Департаменту охорони навколишнього середовища Нью-Йорка, такі серветки не розкладаються і містять мікропластик, що завдає шкоди каналізаційним системам. Це обходиться містам у мільйони доларів на рік на очищення та ремонт.

Нагадаємо, Дніпровська РДА планує витратити півтора мільйона на туалетний папір

Раніше ми писали про те, що українці можуть залишитись без відомого туалетного паперу: нікому його виробляти

Крім того, Знай.ua повідомляв, це стане не так гидко робити: як швидко відмити унітаз, не витративши зайвого часу та сил