Кумкват, також відомий як "золотий апельсин" або "декоративний мандарин", вирізняється багатим вітамінно-мінеральним складом і високим вмістом флавоноїдів, які підвищують захист організму від канцерогенів. Турецькі лікарі назвали цей фрукт одним з найефективніших для профілактики раку.

В Україні кумкват здебільшого продають у консервованому вигляді, проте навіть у вигляді варення чи цукатів він зберігає частину своїх корисних властивостей.

Ціни на кумкват, Главком
Ціни на кумкват, Главком

З усіх цитрусових кумкват найкраще допомагає у профілактиці раку і навіть може уповільнити його розвиток, завдяки вмісту вітаміну С і антиоксидантів-флавоноїдів. Крім того, кумкват багатий на кальцій, який зміцнює кістки, покращує стан шкіри та допомагає позбутися пігментних плям.

Він також сприяє травленню, розганяє метаболізм і очищає кишечник. Ефірні масла, що містяться у шкірці, допомагають боротися із симптомами застуди і зміцнюють імунітет.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Українцям приготуватися: ЄС запроваджує нові правила в'їзду Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Кумкват рекомендують їсти разом зі шкіркою. Найкраще його заготовлювати в сушеному вигляді, а також можна варити джеми і варення. Хоча частина корисних речовин втрачається під час термічної обробки, таке варення все одно залишається корисним і за властивостями нагадує малинове.

Нагадаємо, це так смачно, що неможливо відірватися: рецепт сирних булочок зі смородиною

Раніше ми писали про те, що подвійне задоволення за раз: рецепт варення "Вишня у шоколаді", не їжте багато, щоб не бути в цукровій комі

Крім того, Знай.ua повідомляв, кавун із кісточками - корисно чи небезпечно: експерти нарешті дали відповідь про літню ягоду