Нове дослідження показало, що час прийому їжі може значно впливати на тривалість життя, збільшуючи її на 35%. Хоча користь від споживання здорової їжі вже відома, вчені також цікавляться, як саме час прийому їжі може впливати на довголіття.

Чоловік, який їсть біля холодильника
Чоловік, який їсть біля холодильника

Зосередження харчування в певні часові рамки та зміщення більшої частини їжі на початок дня можуть позитивно вплинути на тривалість життя. Дослідження свідчить, що вживання більшої кількості їжі на сніданок та обід, а меншої кількості ввечері, може бути корисним.
Це дозволяє організму легше справлятися зі споживаними калоріями, особливо в нічний час, що допомагає зменшити вікові зміни в експресії генів і знизити запальні процеси, пов'язані зі старінням.
Людина, яка їсть корисну їжу. Фото: allegro
Людина, яка їсть корисну їжу. Фото: allegro

Обмеження калорійності на 30% показало збільшення тривалості життя на 10%, проте поєднання інтервального голодування та циркадного режиму харчування дало ще більш вражаючий результат — збільшення на 35%. Цікаво, що ці ефекти не залежать від маси тіла, що свідчить про важливість часу прийому їжі для загального здоров'я.

Нагадаємо, гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати

Раніше ми писали про те, що картопля за ціною делікатесу: стратегічний овоч подорожчав удвічі і далі битиме рекорди

Крім того, Знай.ua повідомляв, нові цінники відбивають апетит: сосиски, сардельки та ковбаски стають недоступними

Популярні новини зараз
Арештовувати рахунки стане простіше: Нацбанк готує зміни Мальдіви, омари, просєко, ювелірка за 300 тис. євро: оприлюднено відео, як депутати з фракції мера Дніпра відгуляли на лакшері курорті Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще