Незважаючи на те, що за геранню неважко доглядати, деякі ступені догляду надзвичайно важливі.

Догляд за геранню після цвітіння допоможе кущу набрати новий приріст і на подальше цвітіння квітки будуть набагато більшими і пишнішими. До того ж кущ оновиться і краще ростиме.

Герань. Фото: скрін Ютуб

Якщо правильно доглядати ці квітки, вони можуть стати справжньою прикрасою для кожного квітника. Щоб навесні вони тішили пишним цвітом, наприкінці літа потрібно їм трохи приділити увагу. Усього кілька годин допоможуть оновити кущі.

Кущ герані. Фото: скрін Ютуб

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Мальдіви, омари, просєко, ювелірка за 300 тис. євро: оприлюднено відео, як депутати з фракції мера Дніпра відгуляли на лакшері курорті З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів
Показати ще

Відразу після цвітіння, коли вона відцвіте, потрібно обрізати довгі стебла квітки, що виходять за межі основної крони. Стебло потрібно обрізати не більше ніж на половину. Відрізані живці, якщо планується укорінення, ненадовго потрібно просушити на сонці. Перед обрізанням потрібно видалити жовте або засохле листя та гілки. Для більшої пишноти куща потрібно їх обрізати, щоб на стеблі не залишалося більше чотирьох бруньок.

Після обрізки пагони потрібно висушити на сонці та поставити у воду. Але просто води буде недостатньо, адже живці можуть загнити. У воду рекомендують додавати щось із цього:

  • гілочку ялиці;
  • цеоліт;
  • перліт;
  • пісок;
  • ґрунт із піноскла;
  • трохи торфу, деревного вугілля.

Завдяки цим компонентам можна уникнути виникнення гнилі на живці. Також краще додавати у воду стимулятор. Якщо немає під рукою купленого стимулятора росту, можна додати крапельку меду або трохи соди. Вони виступають природними активаторами зростання, і прискорюють зростання коренів і живців дасть приріст швидше.

Таким чином, звичайна герань може перетворитися на надзвичайну красиву квітку, що стане справжньою окрасою будь-якого квітника.

Нагадаємо, що не тільки від синців: як банани допоможуть швидко прибрати мурах із вашого городу.

Раніше ми повідомляли, що увагу на баклажани та помідори: городникам підказали, після чого не можна садити часник.