Багато українців купуючи той чи інший продукт, навіть і не замислювалися, що ж насправді означають деякі букви та цифри на упаковках.

Джерело Express.co.uk.

Багато упаковок продуктів містять різні елементи, такі як ваги, штрих-коди та логотипи. Однак багато людей не розпізнають малу літеру "е" і не знають, що вона означає. Літера "е" на упаковці має важливе значення і позначає слово "Оцінено". Це стосується ваги або об'єму продукту і означає, що виробник використовує статистичний метод замість того, щоб зважувати кожен продукт окремо. Виробничий процес був відрегульований таким чином, щоб середня вага або об'єм продукту відповідали зазначеним на упаковці.

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Наявність цього символу на упаковці не є обов'язковою. Однак наявність цього символу дозволяє продавати продукт у будь-якій країні ЄС без необхідності дотримуватися додаткових національних вимог щодо маркування ваги.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Мобілізованим оголосили важливе нововведення Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен
Показати ще

Продукти у супермаркеті / фото: Freepik
Продукти у супермаркеті / фото: Freepik

Знак також означає, що вага або об'єм продукту завжди відповідає або перевищує заявлену вагу або об'єм. Це означає, що вся упаковка зі знаком "е" повинна в середньому містити щонайменше ту кількість продукту, яка вказана на етикетці, але ці цифри можуть трішки не сходитися з реальність.

Наагадаємо, ціни на какао бьють рекорди щомісяця, скільки ж коштуватиме шоколад у магазині.

Супермаркети круто змінили ціни на кавовий набір, кавоманам доведеться не легко- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, супермаркети різко збільшили ціни на мінералку, соки та газовану воду.