Євген Трончук, український веб-розробник та програміст, запустив новий сайт із мультфільмами українською мовою для дітей. Цей проект з'явився як альтернатива YouTube Kids, який, за словами Трончука, рясніє російськомовним контентом і не завжди безпечний для маленьких глядачів.

Трончук поділився своєю ідеєю у соціальній мережі X:

"Проблема: дочка любить дивитися мультики на YouTube, але там важко прибрати російськомовний контент, багато треш-контенту, контенту для дорослих та постійні рекомендації Shorts, які я вважаю злом і для дорослих".

Діти дивляться у ноутбук / фото: Pixabay
Діти дивляться у ноутбук / фото: Pixabay

За його словами, сайт створювався для того, щоб надати дітям якісний контент українською мовою у безпечній та зручній формі. На даний момент на сайті вже зібрано близько 4000 мультфільмів. Він обіцяє, що в майбутньому контент стане різноманітнішим, а функціонал сайту – ще кращим.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Щодо авторських прав, Трончук пояснив:

"YouTube дозволяє розповсюджувати контент за межами своєї платформи, при перегляді в плеєрі видно назву каналу (автора відео), і є можливість перейти до цього автора. Так що сайт це просто ще одне джерело переглядів для відео на YouTube".

попкорн
попкорн, Novate.RU

Користувачі вже зазначають, що на сайті є багато мультфільмів для дівчаток, але Трончук працює над тим, щоб розширити вибір для всіх дітей.

Нагадаємо, Шрек повернеться на великий екран, а Осел отримає власний фільм: фанатів порадували датою

Раніше ми писали про те, що фанатам Disney належить подивитися купу всього: дати виходу "Аватар 3", "Мандалорець" і не тільки

Крім того, Знай.ua повідомляв, Кіану Рівз відроджує "Джона Уіка": нові деталі про продовження та спін-офи