Цибуля є важливим інгредієнтом багатьох страв, але багато людей стикаються з неприємною проблемою сльозотечі при нарізанні цибулі.

Це пов'язано з ферментами та сполуками сірки, що виділяються при подрібненні цибулі. Ці речовини утворюють подразнюючі гази і перетворюються на кислоти, коли потрапляють в око. У відповідь на це з очей починає витікати вода, щоб "Змити" подразники.

Але зірковий шеф-кухар Еріка Вайс має кілька простих порад, як запобігти цій проблемі. Вона радить не різати ножем прямо, а штовхати лезо вниз і трохи вперед. Таким чином можна запобігти надмірному пошкодженню клітин цибулі, які виділяють стимулятори.

Перлова каша з морквою та цибулею, скріншот: YouTube
Перлова каша з морквою та цибулею, скріншот: YouTube

"Є два способи запобігти сльозам під час нарізання цибулі. Перший - це використання дуже гострого ножа... Чим гостріший ніж, тим менше ви плачете. Інша річ, що ви повинні використовувати правильну техніку різання, а це означає, що коли ви ріжете цибулю, ви повинні різати вперед, ковзаючими рухами" - повідомляє експертка.

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

У коментарях під її статтею багато підписників написали, що цей метод дійсно працює.

"Зазвичай мені доводиться робити перерви, але я пам'ятала про це під час приготування їжі, і не пролила жодної сльозинки. Я навіть нарізала цибулю шалот, яка зазвичай мене дуже дратує" - поділилася одна користувачка.

Вона також додає власну хитрість - перед тим, як нарізати цибулю, помістити її в холодильник на 10-15 хвилин. Так, за її словами, відчуття печіння в очах значно зменшується.

Цибуля. Фото: Youtube
Цибуля. Фото: Youtube

Нагадуємо, ціни на овочі в Україні за останій місяць, думка експерта.

Українські магазини масово завищують ціни- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, і в борщ і в салат, рецепт консервації.